(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Chlebíčková roláda
Potřebné ingredience
1 chlebíčková veka, 150 g strouhaného sýra,
na sýrovou pomazánku: 250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 100 g sýra Nivy, 200 g taveného sýra, sůl, mletý bílý pepř.
na salámovou pomazánku: 250 g taveného sýra (měl by být s příchutí šunky, ale já dávala obyčejný), 250 g másla, 150 g salámu, sůl, pepř.
Postup přípravy
Na sýrovou pomazánku utřete dohladka tvaroh a máslo. Přidejte nastrouhanou nivu, tavený sýr, sůl a pepř.
Na salámovou pomazánku utřete máslo se sýrem. Vmíchejte umletý salám, sůl a pepř.
Veku podélně rozkrojte na 3 nebo 5 pruhů a střídavě namažte pomazánky. Všechny části spojte a natřete povrch zbylými pomazánkami. Obalíme v nastrouhaném sýru a uložíme přes noc do lednice. Veku pak krájíme na klasické plátky.
Nemám bohužel fotografii, ale vypadá to tak, že když večku položíte, tak jak se klasicky pokládá a rozkrojíte, tvoří Vám pomazánky střídavě svislé prožky. Krájíme tedy večku podélně, a to tak, že si stoupneme nad ni a uděláme pruhy. Nijak ji neotáčíme. Není to tak, jako bychom rozkrojili rohlík a chtěli ho namazat. :) Tak, snad jsem to vysvětlila tak, aby to všichni pochopili.
Je možné ji nazdobit třeba petrželkou. A to tak, že zbytek pomazánky dáme do zdobícího sáčku a uděláme na každém plátku malý "bobík" a do něj píchneme petrželku. Nebo každý může zdobit dle vlastní fantazie.
Na salámovou pomazánku utřete máslo se sýrem. Vmíchejte umletý salám, sůl a pepř.
Veku podélně rozkrojte na 3 nebo 5 pruhů a střídavě namažte pomazánky. Všechny části spojte a natřete povrch zbylými pomazánkami. Obalíme v nastrouhaném sýru a uložíme přes noc do lednice. Veku pak krájíme na klasické plátky.
Nemám bohužel fotografii, ale vypadá to tak, že když večku položíte, tak jak se klasicky pokládá a rozkrojíte, tvoří Vám pomazánky střídavě svislé prožky. Krájíme tedy večku podélně, a to tak, že si stoupneme nad ni a uděláme pruhy. Nijak ji neotáčíme. Není to tak, jako bychom rozkrojili rohlík a chtěli ho namazat. :) Tak, snad jsem to vysvětlila tak, aby to všichni pochopili.
Je možné ji nazdobit třeba petrželkou. A to tak, že zbytek pomazánky dáme do zdobícího sáčku a uděláme na každém plátku malý "bobík" a do něj píchneme petrželku. Nebo každý může zdobit dle vlastní fantazie.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ajlili
(upraveno)
22. 8. 2008, 19:28
Dneska jsem udelala tuhle vasi roladku a bylo to uzo buzo labuzo Skvely napad, na taliri to vypada skvele... Proste avam jednicku s hvezdickou
Market9
(upraveno)
3. 9. 2008, 21:16
@Ajlili
Děkuji, jsem ráda, že Vám chutnalo.
s-arka
(upraveno)
20. 8. 2008, 7:53
Markéto, bezva nápad Pochopila jsem to z Vašeho dovětku a hned mě to zaujalo jen se chci zeptat.Krájí se pak normálně? A drží po nakrojení ty proužky při sobě? Děkuji, vyzkouším
Market9
(upraveno)
5. 7. 2009, 21:05
@s-arka
Ano, krájí se normálně na plátky. Po nakrojení drží. Já, když jsem ji dávala do lednice ztuhnout, tak jsem ji zabalila do potravinářské folie.....pak jsem jen rozbalila a šlo to krájet perfektně. Vůbec ale nešetřete pomazánkou..je lepší dávat větší vrstvu. Tak ať se povede....